2016. április 10., vasárnap

Az Orbán kormány és a stadionépítés

A baloldal egyre inkább azzal vádolja az Orbán kormányt, hogy sportstadionokat épít, olimpiát akar rendezni, nemhogy az államkasszába befolyó pénzt a rossz anyagi körülmények között élő társadalmi rétegek anyagi megsegítésére költené. Ez tipikusan osztályharcos, baloldali retorika. A sportstadion nagyságának monumentalitása és az olimpia megrendezésének a joga az, ami legjobban prezentálja egy közösség erejét, és elhivatottságát a jövőre nézve. Tehát, hogy mennyire képes áldozatokat hozni nálánál magasabb rendű célokért.

Véleményem szerint az erejét vesztett és enervált, válságban lévő magyar nemzetből, illetve az európai nemzetekből éppen ez hiányzik most, vagyis a magasabb rendű célokért való áldozatvállalás képessége. Mivel csak ennek folyományaként tudna Európa igazi társadalmi erővé összekovácsolódni és felvenni a harcot az őrá leselkedő veszélyekkel szemben, mint például az iszlám bevándorlás. Ehhez képest pedig egyenesen kicsinyesnek tűnnek azok a követelőző szólamok, hogy költsék inkább a szegényekre, mert számomra sokkal fontosabb egy nagy cél, vagy eszme szolgálata, mint az, hogy két cukorkával több legyen a kaja az ebédem mellé.

Éppen ezért kezdtem el mostanában sporteseményeket filmezni, a belépődíjat a saját pénztárcámból kifizetve. Mert hiszek benne, hogy a nagy célok és eszmék szolgálata kihúzhatja Európát abból a szellemi és erkölcsi kátyúból, amibe belesüllyedt, éppen ezért támogatom az Orbán kormány törekvését, hogy stadionokat építsen, és olimpia megrendezésére pályázzon, szemben a baloldal törekvéseivel, akik a kicsinyességet és az irigységet akarják fenntartani az emberekben az osztályharc retorikáját követve, hogy Európa népei ne kaphassanak új erőre a jövőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése