2016. június 14., kedd

A HVG nevű baloldali hetilap abszurdítása

Ma ismét beleolvasgattam a különféle baloldali hetilapok, mint például a HVG cikkeibe. A HVG-ben hétről-hétre különféle előre gyártott recepteket, üzleti ötleteket stb. olvashatunk arról, hogy hogyan váljunk milliomos Start-Up vállalkozóvá. Hogyan gondoljunk ki új üzleti ötleteket a számítástechnika és az internet világában, hogyan vigyük az internetre a vállalkozásunkat stb. Emellett pedig folyamatosan szidják a Fideszt, hogy miért nem azon van, hogy olyan társadalmat építsen, ahol mindenki ilyen milliomos Start-Up vállalkozó, és miért a bérből és fizetésből élők táborát szaporítja akiknek az egyetlen életcéljuk a megélhetés. Mindemellett pedig természetesen a baloldalt éltetik, akik szerintük ha hatalomra kerülnének olyan politikát folytatnának, ami elősegíteni annak az utópikus társadalomnak a kialakulását, ahol mindenki milliomos Start-Up vállalkozó, vagyis ugyanazt a politikát folytatnák, amit 2002 és 2010 között folytattak.

Ebben az időszakban emlékeim szerint a baloldal leépítette Magyarországon a termelő munkahelyek jó részét, ahol bérből és fizetésből élők dolgoztak, továbbá az állami szociális szolgáltatások jó részét is azon címszó alatt, hogy ha az állam elengedi azoknak a kezét, akik eddig bérből és fizetésből, vagy szociális szolgáltatásokból éltek, akkor azok rákényszerülnek majd, hogy egyedül gondoskodjanak magukról, vagyis hogy önállóan milliomos Start-Up vállalkozóvá váljanak. Azonban szerény emlékeim szerint egyetlen emberből sem lett ettől milliomos Start-Up vállalkozó Magyarországon, csak majdnem összeomlott a gazdaság. Kérdem én, hogy a HVG miből gondolja, hogy ha most hatalomra jutna megint a baloldal és elkezdené ugyanazt a politikát, amit eddig, akkor most lennének Start-Up vállalkozók Magyarországon?

Attól, hogy a Fidesz hagyományos munkahelyeket teremt ma Magyarországon még mindenki nyugodtan hozhatna létre Start-Up vállalkozásokat Magyarországon, de senki nem hoz létre, mert a magyar lakosság túlnyomó többségében nincsenek meg ehhez sem a képességek, sem a vállalkozási kedv. Én például szinte minden hónapban előrukkolok a blogomon egy-egy megvalósításra váró üzleti ötlettel, de mindenki magasról tojik rá, a kutyát nem érdekli, egy ilyen társadalmi környezetben, mégis hogyan gondolja a HVG, hogy tömegével termelhetőek ki a Start-Up vállalkozók? Én jómagam örülök neki, ha azon a nyomorult összeszerelő-segédmunkás munkahelyemen megtűrnek valahogy. Arról, hogy nem tudunk a saját lábunkra állni rohadtul nem a Fidesz tehet, hanem egyedül mi magunk, meg a társadalmi környezet amiben élünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése